Selasa, Ogos 05, 2008

JomHeboh

Photobucket
Sabtu yg lepas Juice n kak jaja pegi ke karnival Jomheboh kat padang mpk2. Juice mmg xcited sgt coz Juice nk borong brg Silky Girl. Ellyda ( my sweetest niece) plak xcited sgt tgk beg yg penuh ngan coklat kat Lot 100 Gummy. So kak jaja duk belek r kat dlm beg tu ada coklat ape, suddenly Ellyda tarik baju kak jaja n wat muke cam nak nangis. Ya Allah.. rupenye rantai Ellyda kene ragut. Juice soal siasat Ellyda n tanye die mane rantai, Ellyda ckp ada kakak tarik rantai tu. Bile Juice tgk kat leher Ellyda ada kesan merah cam luke sikit. Ellyda bgtau kakak tu pakai baju cam makcik kat sebelah, rupenye pompuan tu pakai baju kurung. Tergamaknye meragut budak kecik cam Ellyda.
Si Ellyda ni plak pandai marah2 kat pompuan tu, siap ckp kat mummy dier

"mintak2 kakak tu putus ta
ngan, ambik rantai ellyda"


Ellyda ditimpa malang lagi, hishh budak ni kene mandi bunge agaknye Photobucket
Yg kat blakang tu mummy Ellyda, sdih kene jage cashier kat Restoren Santai ( tmpt Juice keje). Muke Ellyda pun dah cam sardin je coz baru pas jatuh kat tepi kolam. Hbs mulut Ellyda pecah luar n kat dalam. Tapi Ellyda ni mmg degil, bile dah rase sakit camni baru jadi budak baik. Juice bwk Ellyda balik n trus tido. Sian jgk tgk die tapi bile kenangkan kedegilan Ellyda yg melampau rase cam ermm padan muke biar si degil ni rase

Anyway, Jomheboh tahun nie x r best sgt coz gerai yg ada x semeriah dulu. Kalau gerai Silky Girl xde mmg Juice malas nk berpanas kat Jomheboh tu. Artis yg sempat Juice jupe just Rosyam Nor jer, tu pun mmg tiap2 tahun ada. Knape ek Jomheboh kat negeri lain cam meriah jer, maybe Juice gi hari sabtu kot sbb tu x ramai artis yg ada. X kisah r tu yg penting juice dapat borong brg Silky Girl byk2...

3 ulasan:

ichigo berkata...

gasp, kesiannye..ada jugak manusia yg sanggup ragut dr leher budak kecil...jahatnye org tu..semuga tgn die btul2 putus!

Julia ♫°♪ berkata...

ishk kesiannya kena ragut ? pompuan pulak tuuuuu ? grrrrrr macam shit lah perangai peragut tu.
bestnya ellyda dah petah bercakap. comel lah dak kecik tu. rambut pun dah byk. nanti kirim salam pada kak Jaja k. =)

Juice berkata...

sian kat ellyda kan..

dah kim salam kat kak jaja..