Isnin, Februari 09, 2009

Futsal Lagi

Hello Sunshine 5

Semalam Juice bercuti lagi, kerap betul Juice cuti kan. Juice serabut ngan kerja yang banyak so Juice decide untuk bercuti dan lapangkan minda.

Actually tujuan Juice bercuti semalam adalah untuk teman Bee10 Kebetulan semalam dia ada tournament futsal kat Arena indera Mahkota, anjuran KVI-FC. Wahhh futsal semalam sangat meriah tau coz ada penyertaan dari luar kuantan. Ada dari Terengganu dan KL, Terengganu saja ada lebih kurang 4 team dan yang lain2 dari KL serta Kuantan.

Kali ni nama team Bee dah tukar jadi Point FC, dulu Xtra FC. Ermm sebut pasal nama kan, memang ada team yang letak nama cute dan kelakar tau. Yang paling menarik ada satu team tu letak nama Mat Gadis-Gadis, sangat comel kan nama tu 22 ada jgk yang letak nama puteri mandi, erm cam nama kuih jer 22

Tournament kali ni team Bee main bersungguh2 coz hadiah yang ditawarkan agak lumayan, juara dapat wang tunai RM3500. maybe sbb hadiah lumayan penyertaan luar bertambah jgk.


Diorang ni tunggak utama team Bee, yang baju putih tu ex classmate Juice mase sekolah menengah dulu. Nama dia Jefryzal, dulu mamat ni memang nakal sangat tapi sekarang sudah berubah maybe coz dia dah kawin so perangai nakal dibuang jauh2.


Pengadil sedang layan perasaan, maybe dia penat layan karenah peserta yang pelbagai. Masa ni team Bee baru nak lawan first game. Bee lawan team dari Mercedes Terangganu, kata Bee diorang ni sangat bagus dan jarang kalah. Paling koman pun tempat ketiga, tapi kan honestly diorang ni xlah bagus mana coz diorang ni main slow jer sbb tu ar diorang kalah. First game team Bee menang 4 3 - 1.

Peringkat demi peringkat team Bee menang hinggalah layak ke separuh akhir. Team Bee lawan ngan team dari Kl. Juice tak suka ar ngan diorang ni coz sangat berlagak tau, dah tahu ada kat tempat orang pandai2lah bawak diri.

Rugi sangat team Bee kalah kat separuh akhir, kawan2 Bee dah semakin penat sbb tu tak main betul2. Team KL muda2 lagi so banyak tenaga sbb tu diorang hyperaktif. macam tak penat jer diorang ni, pelik tu
22


Akhirnya team Bee cuma berjaya di tempat ketiga saja. Boleh tahan ar tu, dah banyak kali masuk tournament tak pernah menang apa2. Tean Bee dapat hadiah wang tunai RM 800, trofi dan medal.

Ahad depan ada lagi tournament futsal, tak tahu nak pegi ke tak coz Juice dah banyak kali cuti ni. Kalau Bee suruh pegi Juice ikut jer,.

Valentine Day dah dekat, Juice meybe tak sambut kot coz Bee tak suka...
Kla have a nice day to all juicy blogger
m:

3 ulasan:

ღ~n0n0i~ღ berkata...

waa~!
sonok ek teman boyf gi men futsal?
kal0 n0i sure b0ring.. haha
yerp.. kal0 ade bahan bacaan xpe!
hmm.
tp xpnh teman dia g futsal. no way! ibu mesti x bagi..huu~

Juice berkata...

bagi juice x bosan pun coz sementara tggu dia main mesti borak2 ngan dia dulu. Bila tgh main juice bagi semangat tepuk tangan kuat2 bila gol.
seronok tau teman bf ni, dia main pun semangat jer...
tapi bila boring juice layan psp, bila tgk dia muncung semacam juice off psp...erm hati bf kena jage selalu...kalau juice baca buku mesti mencuka ar muka dia hikhik...

Tanpa Nama berkata...

mat gadis-gadis? jambu tul nama mesti pemain jambu belaka.