Rabu, Februari 04, 2009

Kerja Kerja Kerja

Hello Sunshine 5



Hari ini Juice sangat sibuk ngan kerja. Dah 2 bulan komputer kat ofis rosak, baru semalam siap dibaiki. Juice terpaksa settle kerja untuk 2 bulan tau, nak wat untuk sebulan pun dah kira banyak inikan plak 2 bulan. Memang tension tahap gaban tau, tahap kamen raider pun ada. Yang paling leceh Juice nak kena settle akaun untuk bulan Disember dan Januari dalam minggu ni jugak 13 kalau tak makin menggunung kerja Juice. Apa2 hal pun GAJI mesti didahulukan, biar akaun serabut asalkan slip gaji dah siap.



Inilah kerja Juice tiap2 hari, wat masuk perbelanjaan dalam akaun. Dah 2 bulan Juice sibukkan diri ngan kerja2 tempahan dan bil2 pembayaran yang lain. Sekarang masa untuk seimbangkan akaun. Juice dah pening lalat tau tengok resit2 yang tersusun ni, rasa nak balik tido pun ada ni.



Walaupun kerja banyak tak boleh bersungguh sangat nanti kena migrain, sambil2 wat kerja
Juice tengok anime apa yang terbaru untuk di download. Sekarang ni Juice tengah download anime berjudul ITAZURA NA KISS. Juice baru tengok 2 episod, citernya best jugak. Ia kisah sorang budak pompuan nama Kotoro sangat admire10 ngan senior dia Naoki. Naoki ni genius kat sekolah dia, so untuk dapatkan perhatian Kotoko study sungguh2 untuk sama level ngan Naoki. Kotoko siap bagi surat cinta pada Naoki tapi depan2 dia kena reject. Naoki ni memang bajet best, konon2 genius sangat minah tak berapa cerdik tak pandang. Satu hari rumah m: Kotoko runtuh, sementara nak wat rumah baru ayah Kotoko tumpang rumah kawan lama dia. Kebetulan kawan ayah Kotoko tu ayah kepada Naoki.
Juice sempat tengok mase rumah tu runtuh je, saat2 Kotoko kat rumah Naoki tengah download. Panjang tau anime ni ada 25 episod, Juice baru download 13 episod.

Dah dekat kul 8, Juice nak berkemas2 dan balik. Sakit tul pinggang Juice seharian duk ngadap komputer, mata pun dah kuar nombor macam kat mesin slot coz banyak sangat tengok nombor.
Kat rumah nanti Juice nak betulkan pinggang sambil tengok ITAZURA NA KISS...

2 ulasan:

ღ~n0n0i~ღ berkata...

hahaha.. kerja kerja..
bagi n0i kerja lah best
bila dah balik rumah, tambah stress! hahaha

bila sampai ofis
ser0n0k je. bole gtu? heee~

Juice berkata...

yup kerja patut jadi our first priority, nanti dah kawin hubby plak jadi keutamaan...hikhik