Jumaat, Februari 11, 2011

Arnab Comel

Aritu masa ke rumah mak mertua, adik ipar Juice bagitau arnab dia dah beranak
isshhh tak sanggup nak tengok baby arnab yang dah macam rupa anak tikus tu

baru2 ni masa Juice melawat mak mertua
Bee kuarkan bakul baju yang berisi anak arnab tu
wahh dah besar sikit dan tersangat comel...

Cepat betul arnab ni membesarkan
Seronok plak main ngan arnab ni
bulunya lembut macam teddy bear

dalam bakul ni siap ada tempat untuk diorang b
ermain
baby arnab ni aktif
tak duduk diam
ke hulu ke hilir dalam terowong dia tu
seronok bila tengok gelagat baby arnab ni
tak macam arnab yang dah besar
bulu kasar sikit dan sangat liar
tapi baby arnab ni manja dan suka disentuh
bila dia lari jauh sikit dan Juice cuba panggil dengan jari cepat2 dia datang
wah manja

sukanya gesel bulu arnab kat pipi
lembut...

Bee pun nak jugak main ngan arnab ni
siap susun atas perut lagi
si arnab ni plak diam jek duk situ

arnab ni mulanya ada 6 ekor tapi 2 dah mati
yang warna hitam gemuk sikit
yang warna kelabu macam kurang sihat sebab nampak ketara perbezaan saiz
maybe tak kuat makan kot
tapi yang kelabu paling comel sekali
betul2 cam rabbit doll..
isshh geramnya...

sayangnya Juice tak suka bela pet dalam rumah
sebab Juice malas nak jaga
yela Juice kadang2 tak lekat kat rumah
takut nanti mati kebuluran
Juic suka ngan pet yang masih baby
yang dah besar tak suka sangat

esok Bee nak memancing kat pantai sepat
nak mancing jugak ar
saja nak menyibuk

have a nice weeks to all!!!



12 ulasan:

~kuyam~ berkata...

wahhh,sy pun sukaaa sgt arnab.far better than cats bcoz im afradi of cat :p

btw Juice,sy dh letak ur link on my site.blh xchange.sila2 :)

Firdaus Kasim berkata...

isk , ingat ke hamster td.. hehe.. kak, mcmana nk buat komen thought shared yg ada gambar comel budak n peti surat tue? leh ajar x? firdauskasim89@gmail.com

Juice berkata...

kuyam...

ok sye pun nk add awk..tgh pilih bdk2 comel jap...

Juice berkata...

hye firdaus..blh..nanti akak send email key...menda ni kena edit html kat template...

Firdaus Kasim berkata...

ok kak, sy tunggu.. em ckp nk tukar link? tp blog akak nie x de bloglist pun??

Juice berkata...

akak ada bloglist...tgk kat juicy frenlizs..kat patung comel tu...citula bloglist akak...

rizwan's sweetheart berkata...

eeee juice... gelinyer tgk ank arnab tu tp cute gak

Juice berkata...

mula2 geli jgk..tp bila dh letak atas tangan mmg best..makin geram...

♥ juhairah ♥ berkata...

comel gile ok arnab.. jue sukeeee sgt arnab. tp xpernah bela pon :(

Juice berkata...

ske jgk ngan arnab ni tp x ske bela pet la...sb Juice paling malas nk bg makan...

EmanCloud berkata...

eman penah pogang arnab kocik. mmg comey nak mampuih!

Juice berkata...

betul2..batul2 comel..x puas main..dh mcm rabbit doll kn, beza dia bernyawa...