Selasa, Februari 08, 2011

Picnic Time!!

Lama benar rasanya Juice tak berkelah secara sakan.
Sabtu lepas Juice melepaskan rindu bersantai dengan mak mertua dan adik2 ipar di Pantai Sepat.
Most favourite spot to picnic.
Pas Juice kahwin nilah 1st gathering bersama family hubby
.
Untuk picnic kali ini Juice masak sup ayam cendawa
n.
Juice bukan pandai sangat masak tapi sup Juice habis licin
erm sedapla tu..hehehe



Yang paling syok siap ada bbq
Menu utk picnic kali ni pelik sikit
buat pertama kali Juice makan gulai itik dan a
yam kampung
ish liat betul daging itik ni
ayam kampung plak rasa dah macam daging
umi masak mmg best tp rugilah daging itik tu liat sangat so tak habis



Juice sekarang ni makin chubby pas kahwin
memang dah sedia chubby tp semacam bertambah jek
tak ape yang penting Bee pun makin chubby jugak pas kahwin ni
yang penting kami bahagia dan Bee sayang
cewahh!!


Masa makan tu angin teramatlah kuat
masa nak set up api untuk bbq api marak ngan cepat
ayam pun jadi sedikit hangus sebab angin yang kuat membuatkan api terlampau marak
ape pun ayam bbq mmg sedap
rasanya macam sate


Pas perut dah sendat ngan itik ayam
kami berposing secara sakan
dah macam2 aksi
tp Juice just tukang snap jek
layan adik2 ipar ni...

Family Bee mmg suka sangat berkelah
boleh dikatakan setiap bulan ada je aktiviti ni
so kali ni Juice nak sertai jugakla sebab dulu jarang sangat join
Aktiviti camni boleh mengeratkan hubungan kita ngan mertua dan adik2 ipar
berkumpul ramai2
Juice ni taklah peramah sangat
kadang2 ngan adik2 ipar Juice jarang berborak sakan
so aktiviti camnilah peluang untuk mengeratkan..

Happy Picnic End!!!

4 ulasan:

~kuyam~ berkata...

wahhh,u r so heppy wif ur hubby :)

Juice berkata...

masih lagi dlm mood honeymoon..sure hepi...thanks 4 visiting...

Firdaus Kasim berkata...

owh akak dah kawen dah.. ingat ke single lg.. hehe

Juice berkata...

br jek kawin..br 3 bulan lebih...