Selasa, Februari 15, 2011

Hadiah Dari Suami


Juice ta
hu di Malaysia sambutan Valentine Day dah diharamkan, so bila dapat hadiah harini terasa lain macam. Juice berfikiran positif dan anggap kita boleh juga sambut menda lain kan selain hari kekasih.

Juice dikejutkan dengan surprise gift oleh hubby tercinta.

I Love You

Time tu Juice tengah ber online, tibe2 hubby letak fake flower with teddy bear atas meja. Wah sangat terkejut sebab tak sangka, then rasa was2 mula timbul. but Juice berfikiran positif dan anggap pemberian hadiah ini sebagai simbol menyambut Maulidur Rasul dan sempena bulan ke4 perkahwinan Juice. Tak salah kan

Sudah lama rasanya Juice tak dapat hadiah dari hubby, erm tahun lepas masa birthday Juice hubby beri music globe

Terus terang Juice katakan hubby bukanlah seorang yang sangat romantik, tetapi dia mempunyai cara romantiknya yang tersendiri. Maybe kalau orang lain yang tak biasa akan rasakan hubby ni macam garang. Paling Juice suka dia suka buat kejutan, tak kiralah dalam apa situasi sekalipun. Kadang2 nak kemana2 pun tak beritahu, sedar2 dah sampai tempat yang best. Satu lagi kalau bab beli barang, pantang Juice cakap cantik. Bila Juice ke kedai lain mesti dia suruh tunggu sekejap. Bila hubby datang balik di tangan mesti ada barang yang Juice cakap cantik tadi, itu salah satu kejutan cara hubby tersayang Juice ni. Full of surprise.


Inilah bunga palsu yang Juice maksudkan, tak tahu nak guna istilah apa. Bouquet of teddy bear sound funny lah. Walau dapat yang fake, Juice happy sangat. Kalau beri yang real flower sure tak tahan lama, bila dah layu yang tinggal cuma plastik saja. Yang fake camni tahan lama boleh simpan sampai2 bila2.
Masa Juice pegang hadiah
itu Juice dah boleh agak apa. Sudah tentu yang menjadi kesukaan Juice dari zaman budak2 sampai sekarang. Each month mesti wajib ada yang besar punya, sebab tu Juice makin montel.


Senang nak agakkan bila goncang hadiah tu dah kuar bunyi tin, so Juice tahu isi dalamnya sure coklat kegemaran Juice. Plastik pun belum buka lagi, tak tahu kenapa rasa sayang sangat nak makan. Maybe sebab hubby beri dengan cara yang istimewa rasa cam nak simpan jek buat kenangan. Tetapi tak mungkin, kenangan cuma tin saja.

Okey Juice sangat happy hari ini, nak tido dan peluk hubby
sepanjang malam sensor.
have a very nice night dear...


6 ulasan:

rizwan's sweetheart berkata...

bestnyer dapat bunga! nak jugak! nak jugak!

Juice berkata...

ala dear bunga tipu2 jela...tp coklat tu mmg best...

julietANNA[dot]com berkata...

hai juice! hehe.
dah kawen eyh awak? tak tahu pun huhu. dah lama tak dengar cerita kan :) eh kena panggil kakak ke? anna ni belajar lagi baru 20 huu.

Juice berkata...

pggl akak blh juice pun blh...haah br jek kawin...ooo belajar agi..xpe2 akak br nk aktif smula sb duk umah je kan..rajin2 lah singgah sini...

Firdaus Kasim berkata...

romantiknya kak.. kn bagus kalo hari2 mcm nie.. hhee

Juice berkata...

kalau hari2 camni makin kembang la pipi akak duk telan cokelat..hehe..kalau dpt bunga hari2 mmg best..rasa disayangi selalu...