Rabu, Januari 28, 2009

BBQ Di Malam Hari

Hello Sunshine 5

Dua hari lepas Juice ikut family Bee buat BBQ kat pantai Kg Kempadang, dekat2 ngan sekolah rendah Juice dulu. Tak tahu ar kenapa diorang pilih pantai kat situ coz kawasan tu berdekatan ngan kubur tau. Tapi bila dah duk ramai2 hilang rasa takut.

Actually family Bee tak rancang pun nak wat BBQ just secara spontan kuar idea dan terus gi beli ayam. Dahla ayam cuma 2 ekor jer yang makan tu ramai, kira merasa sikit sorang jer.



Bee tengah hidupkan unggun api, Juice dan adik2 Bee cari ranting kayu banyak2 termasuklah Ellyda sibuk jgk cari ranting kayu. Bila api semakin besar Ellyda happy hingga terlompat2.



Lama jgk baru unggun api tu menyala, Juice berpeluh2 kutip ranting kayu. Unggun api tu besar dan cantik, kami ramai2 duduk keliling unggun api rasa cam ber camping plak.



Errmm ayam sangat yummy 18 , memang best ayam bbq yang ma Bee buat. lain kali Juice nak beli ayam banyak2 dan buat bbq camni lagi biar makan sampai pengsan.


Ini abah dan adik2 Bee, diorang mkin mesra ngan Juice. Mase mula2 dulu malu2 jgk nak bertegur sapa ngan Juice tapi sekarang kami dah macam adik beradik. Insyaallah bakal adik ipar Juice, doakanlah m:.

Ini plak bakan Ibu Mertua ku, kusyuk tul baca sms orang ambik gambar pun tak sedar. Ma sangat baik ngan Juice, selalu bagi Juice buah tangan dari umah m:. Kadang2 kuah, buah dan kadang2 Ma jemput makan malam. Ma selalu cakap biasakan diri ngan umah Ma nanti nak duk lama kat sini, erm ayat cam dah terima Juice jadi menantu dia jer 19 ish perasan tul ar Juice ni.

Juice dah nak balik ni, cayang semua
10

8 ulasan:

queenrara berkata...

happy family :P
hubungan yg suci, semoga kekal dan takda org dpt rmpas 'bee' kak juice tau:)
love u <3

ღ~n0n0i~ღ berkata...

aminnn..
moga doa rara diatas ni termakbul.

love u tooo rara & juice! ehehe
yapp.. moga2 juice ceria selalu bsama org2 tersyg~

yg~ aritu balik awal sgt sbb noi ikut pakcik. dia kena balik awal & ibu pun suh noi ikut sbb dia nak spend time ngn noi. pasni tah bila dpt jumpa ibu lg.
xpe2..kuantan tu.. bila2 masa leh pegi lg.. tp lenkali kalo pegi kena plan awal2..hehe so btul2 dpt spend time ngn juice.

rara..jom ke kuantan.

queenrara berkata...

kaknoi, kalau nak ke kuantan, kita nak tido mana ye? kalau seyes, kita boleh plan awal2 kak :) rara okay je :D

ღ~n0n0i~ღ berkata...

insyaAllah.. kita plan betul2..
pasal kuantan tu kena tanya org kuantan le..hehe..
ni draft je ek.. ada je hotel murah2 kat kuantan.. byk etc..
kalo kat season boutique hotel, 1 room ada 3 single bed tu baru rm150 per nite.. kira ok la kan kalo nak hang out.
kalo nak g pun kali ni nak nek bas je,sampai kat terminal makmur tu bole minta tlg sape2 tlg ambil or just simply naik kenderaan awam g mana2. jln kaki pun no hal.

tp the biggest prob of all is..
sangatlah susah nak minta cuti.HAHA. kalo setakat pegi sabtu ahad je mesti tak puas kan? masih terlalu awal kalo nak plan skrg..akak nak risik kalendar dulu nk tgk kalo2 ada cuti lama sikit.

queenrara berkata...

kaknoi, okay okay . kita tengok kepada jadual kaknoi nanti eh. hihik. taksaba pulak. nanti kalau jadi, rara nak suruh kak juice bawak rara pergi lepak kt TC :P kihkih. dah 5 tahun kot tak pergi

Juice berkata...

rara and noi dear...

planning senyap2 ek...xper kalau jadi dtg kuantan bagitau awal2 tau nanti senang x kelam kabut.

rara jangan risau psl nak tido katner coz umah akak kan ada, lagi best tau bleh kite borak2 sampai pagi dan jalan2 sampai lebam serta makn sampai pengsan...hik hik

harap2 noi dapat cuti coz aritu terkilan tau x jupe noi. kebetulan dah cuti tapi xder rezeki jugak.

cayang rara...
cayang noi...

queenrara berkata...

kak juice, konon2 plan senyap senyap nak membuat surprise tp ni dah pelik ni. plan di comment entry blog kak juice. kihkih

»Tä§häbellä« berkata...

wahh..bestnyaaa bbq ngn bakal family hihihi..moga bahagia selamanya..teruja tengok ayam panggang tu huhuhuhu...