Khamis, Januari 08, 2009

Bubble

Korang penah rasa tak terasa sangat sedih bila manusia yang korang rasa sangat baik depan kita sebenarnya talam dua muka? Mesti penah kan...

Kita selalu anggap dia ihklas berbuat baik dengan kita tapi kat belakang kita habis semua umpat dan keji keluar. Manusia camni sangat patut merangkak dalam neraka.

Yang sangat tak patut bila depan orang lain bukan main sweet lagi, bermulut manis dan buat seolah kita nie besfren forever nak sangat tunjuk dia nie sweet dan terlampau baik tapi hakikatnya dibelakang kita mulut dia lebih busuk dari najis.

Juice maksudkan siapa ek??? ermmm adalah seorang manusia yang amat hipokrit dan bermati-matian cuba sembunyi keburukan diri sendiri. Juice bukan jenis suka mengaibkan orang macam dia nie, kalau Juice nak marah Juice tak bagitau secara terang2an, Juice jugak tak kutuk orang tu depan2 contoh ' muka ko nie macam mi
nah indon' or 'gigi ko jongang ada hati nak tiru aku'. Sangat malu bila perasan kita nie terlampau comel hinggakan insan ciptaan Allah swt kita kutuk2 sesuka hati. Kalau nak diceritakan keburukan perangai dia, rasa2 ramai tak percaya dan mungkin boleh terkejut sampai pecah kepala.

Lupakanlah manusia hipokrit tu. Cuma Juice nak pesan kepada blogger di luar sana... dont jugde a book by its cover...even cover buku tu tersangatlah comel ( or perasan comel) tak semestinya isi kandungan buku itu secomel luarannya. Dan tolong buang jauh2 sikap drama queen yang sangat melampau serta memualkan. Even an good actress tak melampau camtu...

Even kita nak sangat perasan comel, didiklah sika
p dan mulut kita secomel rupa luaran kita.
Dengan hati yang bersih, jujur dan sentiasa berbaik sang
ka barulah kebahagiaan akan selalu dampingi kita.

Pedulikanlah manusia camni, biarkan dia berterbangan seperti buih dan hilang dalam udara yang tenang.


21 ulasan:

rAtu saLju™ berkata...

b str0ng huney...

x mo sedey2 k...take care dear...

ღ~n0n0i~ღ berkata...

Yup~ org mcm ni memang wujud..
huhu..sian la org mcm ni..

lg 1..
bila jumpa org yg ckp x serupa bikin..bukan main lg tegur org itu ini,tak sedar perangai dia pon sama..
contoh:
tegur org kalo tutup pintu slow2 sket
tp..dia kalo tutup pintu..PANG!!! kuatnya bkn main!
aishh..alergik sgt ngn org camni

Juice berkata...

hai ratu salju...
kdg2 naik geram jugak org camni coz kita sehabis baik ngan dia tapi apa yg kita dapat selain umpat keji.

dear noi...
org cani tak patut dibuat baikkan? tak kira apa situasi kita selalu jaga hati dia tapi penah tak org camni jaga hati kita jugak?

kdg2 terfikir jugak baik kita jgn terlampau baik sgt ngan org camni, amalkan wat dono ngan diorg.

queenrara berkata...

kak juice dear :)
hehehe. ada reply email rara tak?
rara cm kemalasan nk bukak email. lambat lh surver. dh lh tgh terlantar cm gini. ee tasuka tasuka tasuka.

kak juice dear,sabar eh. tamao mrh2. nnt ellyda tkut.hehe :) iloveyousomuch sis

Juice berkata...

dear rara...

harap rara baca email kak juice ada sesuatu kak juice luahkan..
tapi simpan rahsia tau...

ღ~n0n0i~ღ berkata...

juice da ok ke ni dear?
cheer up la ye~ ta kesah le apa org nak kutuk juice.asalkan kta x ganggu hidup dorg dah

btul tu juice.
buat d0n0 je org camni
tu la n0i wat skrg,tp juice kdg2 cam nak meletup gak dibuatnya
haissshh..

Juice berkata...

noi dear...

rasanya masih marah lagi kot...
juice nie mati2 ingat dia ikhlas berbuat baik rupanya tak, lagi kena kutuk adala...
kalau juice citer pun maybe noi tak caye tau...

ღ~n0n0i~ღ berkata...

oh yep..noi de bg no fon n0i taw kat emel.. check it 0ut :P:P
hmm..
marah lg ek? xpe la syg.. amarah ni cuma sesuatu yg akan wat kita berfikiran tidak waras..
sabar je.. ada hikmah..
sekurang2nya kalau difikir dari pandangan positif, juice patut bsyukur at least juice tak berperangai camtu..bole la kita muhasabah diri..timbang tara amalan kta dan perilaku kita pd kwn2 di sekeliling kita..
kan? cheer up! :)

Juice berkata...

juice dah balas email...
ala baru jer send lupa nak bagi no fon juice, xper ar nanti juice sms noi k...

reena berkata...

bile dah slalu kena mcm nihkan yang... kite dah jd cam hmmm... suka ati ko la.... malas nak lyn org cam gini...nyusahkan hidup jer...

reena berkata...

bile dah slalu kena mcm nihkan yang... kite dah jd cam hmmm... suka ati ko la.... malas nak lyn org cam gini...nyusahkan hidup jer...

ღ~n0n0i~ღ berkata...

to reena:

yerpp~ btul tu..
hehehe.. watpe nak moody2 sbb org camni kan.bek wat bodo je..
sbb sepandai2 dia melompat akhirnya jatuh ke tanah gak..
cane pon dia nak hipokrit,tunjuk kat org yg dia baik..lambat laun org akan tau gak perangai sbnr die cane..

Juice berkata...

hai reena

memang sakit hati bila berhadapan ngan orang camnie kan.
orang camnie memang tak patut dilayan biar dia takder kawan.

noi dear

haah sangat betul cakap noi tu, orang camnie lambat laun terbongkar jgk perangai buruk dia tu...

J u l i a 。.゜✿ berkata...

hello lida,
uihh apakah yg terjadi ni ? dah seminggu kakju tak masuk sini. lida marah kat sapa ni ? meh meh cerita sikit...

cool k. ishk anak kak ja (kakju tengok kat entry bawah ni.) comelnyaaaaaaaa.

Juice berkata...

hai kak ju, saya menyak geram ngan sorang member nie. sesuka ati ckp muka saya cam minah indon...
memang geram gile, dia nie suke buat2 cute tapi mulut memang sial.

ellyda comel tapi mulut boleh tahan ar...

J u l i a 。.゜✿ berkata...

lida.. muka lida tak macam indon ok. lida kan putih ! bila senyum pipi naik lagii... haaaaa orang lain kalau nak pipi cam lida mesti nak kena collagen lah..botox lah..tau takkk. (terima kasih moklong sebab bagi lida pipi comel!)

hidung lida mancung.. (terima kasih poklong!) haa camana org tu kata lida indon ?

so lida jangan sakit hati sgt lah. take it from the positive side, "dia jelous dgn aku" haaa habis cerita.

be strong & stay sweet !

queenrara berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
queenrara berkata...

btl kata kak juice. haih
teruk btl
nampak mcm baik
tp blkg bukan main mulut mcm sial

ichigo berkata...

juice dah lama dira tak jenguk juice..ishk sedih nye..juice mana ada mcm indon..org yg ckp tu tolonglah, perasan nye mcm dia lawa sgt..juice jgn sedey2 ok...biarlah org tu ngn sikap yg hina..dah jangan sedey ok babe!!

Juice berkata...

betul tu kak ju, ignore jer org camnikan...org x kutuk dia sudah kira baik..
thanks kak ju


thanks rara tlg geram utk akak


hai dira, hah dah lama dira x jenguk2 sinikan...
kdg2 sedih jgk, belek2 muka kat cermin betul ke muka cm indon tapi bila tgk lama makin cute plak heheh...

_tuLanG.iKaN.kEwL_ berkata...

erk jap. indonesian bknnya lawa ka? tu dlm aruna tu, gila lawa betol. kalah malaysian..hehe..