Jumaat, Januari 16, 2009

Lets Dancing

Juice sangat bz sekarang, tido selalu lewat. Juice bz ngan sosial life, keja cam biasa amat memboringkan.

Dah 2 hari Juice bercuti tau, erm nak tahu tak apa aktiviti Juice kat umah
m:m:
Juice menari-nari kegirangan tau.



Dah lama tau Juice beli dance pad untuk playstation 2 nie. Dulu masa Juice tak keja hari2 Juice terkinja2 main menda nie. Wahh masa tu Juice agak slim dan montok gara2 bermain dan exercise setiap hari. Kelmarin Juice terpandang dance pad nie dan terfikir nak menari semula lah. Boleh kurangkan lemak yg berkrim disukai ramai nih.

Yang paling Juice suka pasal dance pad nih, ianya amat lembut tak keras macam yang kita biasa main kat Capcom tuh. Yang penting ada satu game dipanggil Dance Revolution, ada satu segmen untuk membuang kalori. Misal kata kita target nak hilangkan 100kalori kita just setting game dan ia akan membuat kita menari sampai kita habiskan 100 kalori tuh. Bilangan kalori yang hilang tuh memang dah siap kira, kita just tengok berapa lagi yang tinggal. Wahh sangat bestkanm:



Cara bermain sangatlah mudah , kita just follow da song beat and dance. Ikut jer arahan kat dalam game tuh dan mula menari sampai berpeluh. Bila Juice dah start berpeluh memang susah Juice nak berenti coz badan mula rasa segar. Dulu Juice terlampau obses ngan menda nie sampaikan habis sakit kaki Juice. So Juice slowkan menari, ermm bila dah asyik tinggal jer Juice jadi malas dan badan mula menjadi comel 17 semula.

Sekarang Juice tak nak obses sangat, cukuplah sekadar melengkapkan jadual bersenam 3 kali seminggu dan makan makanan sihat ( contoh kfc dan pizza). Ala cukuplah bersenam jer, kita buat cam orang lelaki diorang makan bagai nak rak tapi sentiasa bersenam. Hooorreyy mari semua ikut amalan Juice ini.

11 ulasan:

queenrara berkata...

jom jom menari

aLyaLya Lalala... berkata...

nak join mnari jugak !
jom kita mnari bertiga .
[[ sekali ngan kakrara ]]

ღ~n0n0i~ღ berkata...

hehehe..
sonoknye main dancing2
tp noi tak reti =,="
hahaha.
noi nari ikut suka ati je nnt x ikut instruction pon..

ichigo berkata...

walawey best nye dancing ek..cayalah juice,, at least boleh kurangkan lemak dan keluarkan peluh..

dira suke main guitar hero..dira main guitar goreng giler..wee heee...

ichigo berkata...

oh ye juice, pad tu harga dia berapa eh..nak try lah gak!!!

bvlgarigirl @ Arianna berkata...

owh good... senaman menyihatkan badan. blh join tak?

Juice berkata...

rara dear

jom menari tango, wah sangat kelakar bila juice menari tango

Juice berkata...

hai alya
nak menari ramai2 tak muat, jo menari kat tepi2 jer.

Juice berkata...

noi dear
juice tak reti jgk, main bedal jer janji ikut tempo.

Juice berkata...

ichigo dear

dancing pad nie cuma rm49.90 jer, sangat sesuai untuk sesiapa yg malu bersenam di luar.
main gitar best jgk tapi juice selalu kena marah sb bising2,

Juice berkata...

arianna dear
jom2 koin sekali, menari kat tepi ngan rara dan noi...

lets tango...