Isnin, Julai 28, 2008

Futsal Tournament...

Wah seronoknye bercuti, dah lame x kuar gi jalan2 hari ahad.
Juice ikut Bee ke futsal open tournament kat Semambu, Kuantan.

Ramai sgt manusia berkumpul kat dewan futsal, siap ada tournament untuk pompuan. Bile team bdk2 pompuan duk lalu lalang Juice asyik geleng kpala je. Mmg ngeri r bile tgk lutut, siku n betis diorng berdarah n berbalut sakan. Lasak tul budak2 pompuan zaman skrng, brbeza ngan Juice yg lemah lembut n girlish nie ( ayat perasan )

Tournament arini dah melepasi tahap kelayakan so kira
main kalah mati sampai ke final r. Xtra FC tu r nama team Bee n diorg mula main kul 1.40 ptg, kene tggu giliran coz byk team yg layak. Bee jd penjage gol, rasenye penjage gol yg paling lepak skali coz Bee just pakai t-shirt n suar sukan. Penjage gol team lain siap berpakaian lengkap cam nak main kat padang besar je.


Photobucket

Pic nie Juice snap pas Xtra FC menang 1st game, team lawan x kuat mane so senang je.
Yey Bee menang pom pom utk Bee



Second n third game Xtra FC menang jgk, sampai r layak ke suku akhir. Game ni mmg suspen, Xtra FC seri ngan pihak lawan dah r lawan diorg tu sekampung. Kira kg. peramu vs kg. peramu hehe..
so saat paling suspen bile tendangan penalti utk tentukan pemenang ke suku akhir. Pihak lawan n Xtra Fc same2 seri penalti hgga last shot pihak lawan x masuk, Xtra FC mmg bernasib baik sgt coz Bee wat aksi ape ntah nak kate spiderman x nak kate ultraman pun x. Bee jus
t depangkan tangan n angkat kaki sikit, so lucky bola tu kene kat tiang gol n out. Kwn2 Bee pakat duk gelak ngan aksi yg ntah ape2 tu. Pihak lawan mmg bengang gile..
Tapi syg Juice x sempat snap aksi lawak tu..


Hepi sgt Xtra FC layak ke suku akhir, geng Bee dah letih coz main tanpe henti. Kul 5 ptg team yg layak ke suku akhir kene tukar dewan plak. Dh r padang ni kecik n x sempat nak sesuaikan diri lagi terus lawan. Suddenly diorg pressure n hilang confident bile tgk padang. So kat sini r diorg teruk kene belasah 4 - 1. Nak kate pihak lawan kuat, x jgk tapi ntah knape diorg x biasa ngan keadaan padang n hilang punca. Main pun kelam kabut.

So Xtra FC terkandas di suku akhir, sian sgt tgk diorg.Nampak cam terkilan, masing2 leh termenung jauh coz rase x caye leh kalah.
Pas sedih2 n termenung, diorg cheer up semula n siap berjanji ngan team sekampung yg kalah td sambung main bola kat padang peramu plak. Bagus r diorg redha, yela xde rezeki r tu..

Ni pengalaman pertama Juice tgk futsal open tournament, hepi sgt coz leh bagi semangat kat Bee. Dalam hepi tu ada jgk risaunye, Bee penjage gol so player plak shot mmg laju n bahaya. Bee luke kat kening n hidung die merah coz bola terkene kat muke.
Mmg cuak gile rase nak dush dush je player tu.
Tapi Bee ckp kalau x cedera bukan main bola namenye, lbh2 lagi Bee penjage gol. Well nak wat camner, anyway enjoy sgt so next time nak ikut Bee g tournament lagi r..

see ya babai

1 ulasan:

ichigo berkata...

hehe....comelnye pom pom girl!