Jumaat, Julai 18, 2008

Great Teacher Onizuka

Penah x korang tengok drama bersiri jepun GTO aka great teacher onizuka? selain drama bersiri GTO jgk ada komik tau, drama ni diadaptasi dari komik. Juice suke sangat komik ni, walaupun cekgu onizuka ni cam blur jer tapi dier amat take care ngan student dier yang bermasalah tu.




Ini adalah siri favourite Juice, ada banyak lagi tapi ni isu yg best. Cekgu onizuka ni gatei ckit so bdk2 bawah 18 tahun amat tak digalakkan membaca komik ni.





Penyiasat Remaja ni komik yg funny and thriller. Watak utama Kindaichi, cucu seorang penyiasat terkemuka kat jepun, so Kindaichi warisi darah toki dier. Komik ni kadang2 ada elemen kelakar tapi bile kes pembunuhan bermula mmg thriller habis. Dan writer komik ni mmg genius sbb setiap storyline pembunuhan tu mmg ada logiknye dan kadang2 x terpikir pun boleh buat camtu. Komik ni Juice tgk masih ada terjual kat kedai tapi style storyline dier dah x sama ngan yg Juice ada.


2 ulasan:

~n0n0i~ berkata...

yaa~
love kindaichi too~~.. =))
best kan..
tingat lak dlu kumpul2 duit nk beli komik ni ngn adik2..
windunye

Juice berkata...

best kan komik ni, dulu penah gak kuar drama bersiri jepun pasal kindaichi ni.