Sabtu, Mac 21, 2009

Big Bear

Hello Sunshine 37

Sepanjang perjalanan Juice ke Terengganu, cuaca mendung jer. Tiba saje ke sana hujan turun tanpa berhenti. Terasa cam musim hujan 35

Walaupun hujan dan jalan becak, Juice tetap bersemangat. Bila Juice sampai kat Pasar Payang, memang susah nak cari tempat park kereta coz jalan sesak sangat. Nasib baik Bee tahu tempat park kereta m: berbayar 9

Keadaan dalam Pasar Payang sesak ngan orang ramai tumpang berteduh. Dahlah tempat tu pasar of course lah sangat basah. Even tempat jual kain baju pun sama basah ngan pasar kat tingkat bawah. Habis kotor kasut Juice yang cute tu.

Bila mata terpandang teddy bear yang banyak terus Juice lupakan kasut
Juice yang kotor. Sian kat Bee dengar Juice merungut sepanjang jalan.

Wah juice sangat suka ngan teddy bear, tak kira kecik atau besar. Kali ni Juice jumpa teddy bear yang besar dan murah. even kualiti tak setanding yang mahal tapi teddy bear ni tetap comel dan best dipeluk.
Kebetulan plak ada teddy bear yang besar dan berwarna pink. wah comel sangat2 tau. Juice tak fikir panjang terus jer beli. Bear ni besar tau, rasa janggal plak peluk teddy bear besar. Bila Juice wat teman tido terasa cam ada orang jer kat tepi, xper Juice bayangkan Bee m: jela kat sebelah bluwek.

Ada lagi patung besar tapi bukan teddy bear. Yang ini Juice belikan untuk my sweet Ellyda. Katak yang sangat comel untuk Ellyda yang sweet. Katak ni besar tau, lebih besar dari Ellyda. Juice suka tengok Ellyda peluk katak ni wat teman tido. Ellyda just peluk kaki jer coz perut katak tu besar. Ellyda cakap perut katak tu ada baby coz sama besar ngan perut mummy dia yang tengah pregnant tu. Hikhik memang lawak Ellyda ni.


Tak dilupakan Juice membeli 2 ekor kura2 untuk cousin Juice. Hish bukan kura2 betullah, tapi patung bentuk kura2. Sekarang cousin juice duk kat umah, kebetulan diorang ada Juice belikan souvenir. Juice beli warna pink dan biru, yang pink untuk Shafieka dan biru untuk Diera.

Erm ada lagi, Juice beli kipas yang comel dan klasik tau. Juice sengaja bel
i banyak coz Juice nak hiaskan dinding bilik Juice ngan kipas2 tu.

Juice suka ngan corak2 pada kipas kecil ni, sangat comel bila digantung kat dinding tau. nanti juice nak beli lagi lah. Juice beli 5 jer, memang cantik m:

Lagi satu Juice beli yang warna hitam. Yang ini agak klasik coz warna kipas hitam berlatarkan bunga2 berwarna terang. Bunga yang ada pada kipas tu nampak serasi dan cantik. Juice beli 2 jer itupun Bee yang belanja.

Last sekali Juice beli jam dinding, erm macamlah kat Kuantan xder jam kan. tapi Juice tertariklah ngan corak pada jam tu ada cawan dan teko air. Harga pun murah cuma RM10 jer.

Sekarang ni Juice sangat sibuk tau, kerja sentiasa banyak. Erm semalam Juice terima tempahan wat surprise birthday party. Penat betul beli barang sorang2 , pastu kena hias plak. Party tu untuk 2 orang , Juice wat simple jer coz xder idea lah. Lagipun banyak keje lain nak wat so malas nak hias beriya sangat. harap2 customer tu sukalah.

Have a nice weekend everyone
m: daa m:

5 ulasan:

✿ Rara ✿ berkata...

nak bear pink tu . hello kitty cakap dia nak berkenalan dengan teddy pink kakjuice. hikhik . rara pun ada teddy pink tau , nama dia wiwi . nama teddy akak apa ? hihi =P eiii jam tu comel *jealous

Juice berkata...

teddy pink akak nama fluffy. agakmya teddy pink akak sama besar ngan hello kitty rara. besh jer peluk hikhik...

shasha berkata...

hoho..shopping sakan betul...

Juice berkata...

kalau boleh nak beli banyak lagi tau.

cikyuyu berkata...

akk,

pergH!! same lah patung katak dengan uu punye..hehhe :D

comey kan.??
ingat lagi masa bufday last year,
adik angkat yg bagi hadiah.
sme macam 2 lah..