Isnin, Mac 16, 2009

Jom Ke Terengganu !!

Hello Sunshine37

Hai semua, Juice nak ajak my fren semua ke Terengganu. Jumaat lepas Juice ke Terengganu tau, Juice ber holiday ngan family boifren Juice. Wah memang happy sangat coz Terangganu ni best jugak untuk dilawati. Dari segi permandangan, makanan dan tempat ber shopping memang bestm:


Hari jumaat Juice tak ke Kuala Terengganu terus, Juice singgah dulu kat Kijal dan tido semalaman kat umah m: mak sedara Bee. Petang tu kami sempat singgah kat pantai batu penunjuk, wah pantai ni best sangat ooz air laut sangat bersih dan jernih. Kami panjat batu2 besar dan ke kawasan air jernih, tengok tu adik bee tengah mandi manda. Yang ramai2 tu plak kami tengah tangkap anak ikan yang terperangkap di alur air. Adik2 Bee sibuk main kejar2 anak ikan. Kat pantai ni ada banyak batu2 besar, dari jauh leh tengok air menghijau dan ombak memutih. Tak macam kat kuantan air keruh jer dahlah banyak pasir memang tak best nak mandi.


Keesokan harinya Juice bertolak ke Kuala Terengganu, tiba ke sana tempat pertama yang Juice tuju adalah Pasar Payang. Wah memang ramai sangat pelawat dari luar, pasar pun sesak jer. Yang paling Juice tak tahan bila tengok banyak sangat patung2 bergantungan. Gambar di atas bukan Pasar Payang tapi bangunan bersebelahan Pasar Payang. Juice tak tahu apa nama tempat tu, Juice snap pic bangunan tu coz ukiran dan bentuk bangunan tu sangat klasik.

Ala gambar kaburlah, erm geramkan bila tengok banyak anak2 patung. Harga plak memang sangat murah tau, puas hatilah. juice ada beli teddy bear warna pink tau. nanti juice wat entry apa yang juice beli kat sana.


Bee sibuk pilihkan tudung untuk Juice tau, bee cakap nak Juice beli tudung sama banyak ngan anak patung yang Juice beli. Aduss memang kena beli banyak helailah tudung. Tapikan tudung2 kat sini sangat mahallah harganya, tudung biasa jer tapi harga mencecah RM80 tau.

Pas beli barang2 kat tingkat atas Juice ke tingkat bawah plak, kat bawah banyak dijual barang2 basah macam buah, kuih dan paling best ada keropok lekor. Keropok lekor kat sini panjang2 tau, rasa kagum pun ada sbb sebatang tu baru jer RM1, kalau kat kuantan tak ada keropok panjang camtu tau.

Yang ini paling best, beca warna PINK. wah comel sangat tau, Juice cepat2 snap gambar beca ni. Juice nak ambik gambar ngan beca ni tapi bee dah tinggal Juice so kena kejar dia plak. Nasib baik sempat snap gambar beca saja. Comel kan 22

Untuk adik2 blogger selamat bercuti sekolah
m: babai cayang 10


6 ulasan:

Nazz berkata...

yes saya pun pernah sampai jugak kat pasar payang nie.. mase tu baru balik dari offshore.. best la dapat mandi manda yer kamu nieh

Juice berkata...

pasar payang bestlah untuk pompuan coz barang yg dijual byk kain2 n tudung. juice ske ngan cenderahati kat situ, kebanyakkannya guna figura penyu dan hidupan laut.

erm best jgk coz jarang jumpa pantai yg airnye jernih rasa cam duk kat pulau tau.

ichigo berkata...

wah juice best kan holiday di terengganu..paling best bab makan..wuh sedaap!! juice lawanye beca pink!!

Juice berkata...

dira dear

memang bestlah terengganu ni, makanan murah2 dan sedap. nanti nak honeymoon kat terengganu lah.
beca tu memang cute tapi takut nak naik coz pakcik yg bwk beca tu kecik je orgnya x sampai hati tau.

shasha berkata...

wah wah...bestnya dia gi jalan2...

Juice berkata...

shasha dear

jalan2 ngan bf seronok tau.